Runderboli

Graag willen wij u kennis laten maken met deze runderboli. U kent van ons de bestaande reeks pillen die koeien ondersteunen en tekorten aanvullen bij verschillende stofwisselingsstoornissen zoals (slepende) melkziekte. Naast deze bekende reeks pillen is er nu een innovatieve reeks bijgekomen die zich onderscheidt van de andere.

 • Innovatieve bruistechnologie
  Pens bestendig
  Gericht op preventie

   

 • Naast deze bekende reeks pillen is er nu een innovatieve reeks bijgekomen die zich onderscheidt door:

  Innovatieve bruistechnologie waarbij 2 bolussen tegelijk worden toegediend. Een bruisbolus die zorgt voor een snelle afgifte en betere opname. De andere bolus zorgt voor een gecontroleerde, tragere afgifte.
  Speciale stoffen zorgen ervoor dat de bestanddelen pens bestendig zijn. Hierdoor wordt de opname in de darm verbeterd en kunnen bestanddelen effectiever werken.
  Gericht op preventie van problemen zoals (slepende) melkziekte en pensverzuring.
 • Dairystart wordt 10 tot 15 dagen voor afkalven eenmalig toegediend om risico op slepende melkziekte te verkleinen.

  Natuurlijke bestanddelen worden opgeslagen in de lever. De vetbelasting van de lever wordt minder waardoor lever beter en meer energie kan leveren.

 • Calciflash toedienen rondom afkalven; 2 x daags met interval van 12 uur. 5 verschillende types calcium waardoor maximale voorziening van de calciumbehoefte. Darm absorbeerbaar snel calcium in bruisbolus kort na afkalven en traag calcium om verval van bloedspiegels te verkleinen.

 • Koeien waarvan u weet dat ze hoog risico lopen op de genoemde aandoeningen kunt u nu vroegtijdig behandelen. Risico’s in droogstand zoals ruime conditie, kreupel, vermageren, slecht vreten en voorgaande lactaties zijn aanwijzingen hiervoor.

  Alle pillen zijn makkelijk toe te dienen met 1 handeling met een nieuwe pillenschieter waarbij 2 pillen in 1 schieter passen. De pillen passen wel in de ‘oude’ schieters, maar dienen dan 2x ingeschoten te worden.

Terug naar info algemeen