Het weideseizoen

Om uw (jong-)vee zo goed mogelijk het weideseizoen door te laten komen hebben we hier een aantal dingen voor u op een rijtje gezet.

Aandachtspunten in het weideseizoen

 • Mineralenvoorziening
 • Ontworming
 • Vliegenbestrijding

Veelgestelde vragen

 • Om problemen bij uw pinken te voorkomen is het belangrijk ervoor te zorgen dat zij in de weideperiode voldoende mineralen opnemen. Dit kan d.m.v. de Ferti Plus of de Uno Grow mineralen bolus. Na ingeven geeft deze bolus gedurende 6 maanden lang dagelijks de benodigde dosis mineralen af. Uno Grow heeft alle voordelen van de Ferti Plus bolus, maar geeft een hogere dosering vitamine E en Selenium (vruchtbaarheid) per dier per dag af. Tevens beschikt de Uno Grow over een vitamine B-complex (groei en ontwikkeling).

  Verder kunt u specifiek voor uw droogstaand melkvee ook kiezen voor de Cow Rocket of Uno Dry. De werkingsduur hiervan is 4 maanden, op te schieten 6-8 weken voor afkalven. Uno Dry zorgt naast een optimale mineralenstatus dankzij biotine toevoeging voor een betere klauwgezondheid.

 • Naast een goede mineralenvoorziening, en een goed beweidingsschema, is het ook belangrijk om een goede wormbestrijding toe te passen. Repidose (100-250kg) of Repidose Forte (250-400kg.) biedt een prima bescherming tegen worminfectie. Dankzij een herhaalde afgifte om de 21 dagen laat deze bolus ruimte voor opbouw van immuniteit.

  Beide hebben een werkingsduur van ongeveer 6 maanden.

 • Om uw vee tijdens het weideseizoen zo goed mogelijk te beschermen tegen uitwendige parasieten (vliegen en knutten .o.a. veroorzakers van zomerwrang, blauwtong en het schmallenbergvirus), adviseren wij u gebruik te maken van de Auriplak (oorlabel). Werkingsduur tot 4 maanden.

  U kunt ook kiezen voor een pour-on, zoals Butox (vliegen en luizen). Werkingsduur tot 10 weken.

Terug naar info algemeen