Gezondheidsvoeding

Het Veterinary Care Nutrition assortiment van uw dierenarts kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Deze voedingen houden rekening met de belangrijkste gezondheidsrisico’s die een kat tijdens haar leven kan lopen. Uw dierenarts kan u vertellen welke voeding het beste aansluit bij de specifieke behoeften van uw kat.

Voeding voor opgroeiende kittens

Opgroeiende kittens hebben een nog onvolgroeid maag-darmkanaal en onvolledig ontwikkeld afweersysteem. Tijdens de eerste levensmaanden, een belangrijke en veeleisende periode voor het kitten, wordt de basis gelegd voor een goede gezondheid en conditie voor de rest van haar leven. Aan de voedingen voor kittens zijn daarom specifieke ingrediënten toegevoegd ter ondersteuning van de spijsvertering en het natuurlijke afweersysteem. Kittenvoeding is daarnaast licht verteerbaar en bevat hoogwaardige eiwitten en een aangepast energie-, mineralen- en vitaminegehalte voor een uitgebalanceerde groei.

Voeding voor gecastreerde katten

Na castratie treedt er een verandering op in de stofwisseling van de kat. Hierdoor vermindert de energiebehoefte terwijl tegelijkertijd de eetlust en daarmee de voedselopname toeneemt. Dit kan een aanzienlijke gewichtstoename tot gevolg hebben. Royal Canin heeft een speciale voeding voor de gecastreerde kat ontwikkeld, waarmee u uw kat in optimale conditie kunt houden. Door een verhoogd gehalte aan specifieke voedingsvezels en een optimale vezel/eiwitverhouding wordt het gevoel van verzadiging bevorderd. Daarnaast zorgen een verlaagd vetgehalte en toevoeging van L-carnitine voor een beperkte vetopslag en het verhoogde eiwitgehalte voor het behoud van spiermassa. Neutered Satiety Balance voldoet hiermee aan de specifieke behoeften van gecastreerde katten.

Voeding voor oudere katten

Met het ouder worden veranderen de voedingsbehoeften van de kat. De stofwisseling gaat minder efficiënt verlopen en de werking van belangrijke organen zoals hart en nieren kan verminderen, evenals de weerstand. Andere ouderdomsgerelateerde klachten zijn gewrichtsproblemen, verlies van spierweefsel en gedrags-veranderingen. Speciaal voor de oudere kat biedt de Veterinary Care Nutrition range een tweetal voedingen, Senior Consult Stage 1 én Senior Consult Stage 2. Deze voedingen bevatten antioxidanten die helpen vrije radicalen te neutraliseren. Daarnaast ondersteunen speciale ingrediënten de spijsvertering, de gewrichten, spieren en de belangrijke organen als het hart, de nieren en de hersenen.

Voeding voor katten met een gevoelige huid en/of vacht

De huid en vacht weerspiegelen de gezondheid van de kat. Een doffe vacht kan wijzen op tekorten aan specifieke voedingsstoffen. Een tekort aan essentiële voedingsstoffen kan leiden tot haaruitval, vertraagde vachtgroei, doffe en breekbare vacht of kleurverandering. Katten met een gevoelige huid en vacht hebben ook vaker last van haarballen. Voor katten met een gevoelige huid biedt de Veterinary Care Nutrition range Skin & Hairball. Een combinatie van specifieke ingrediënten levert een bijdrage aan de gezondheid van de huid.

Haarballen

Haarballen komen regelmatig voor bij de kat. Bij de verzorging van de vacht blijven haren achter de ruwe tong van uw kat hangen. Tweederde van deze haren wordt door de kat ingeslikt en wordt vervolgens uitgebraakt of op natuurlijke wijze afgevoerd via de ontlasting. Ze kunnen echter ook obstipatie veroorzaken. Naast de ondersteuning van de huid en vacht bevordert Skin & Hairball de eliminatie van haren via de ontlasting en voorkomt zo de vorming van haarballen.

Terug naar voeding van uw kat