Medicijnen toedienen hond

Soms is het niet makkelijk om uw hond tabletten in te geven. Hier volgen enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat het ingeven van tabletten niet een waar gevecht wordt.

De meeste tabletten mogen met wat voeding gegeven worden. Het beste kunt u een hulpmiddel gebruiken waar de tablet goed in blijft zitten. Een goed voorbeeld hiervan is de easypill. Dit is een product wat zeer smakelijk en makkelijk is in het gebruik. Met dit product geven we ook vrijwel alle katten gemakkelijk tabletten in! Easypill is verkrijgbaar aan de balie. Geef altijd eerst een stukje zonder tablet en vervolgens een stukje met het tabletje erin.

U kunt ook het stukje in de lucht gooien, zodat de hond het opvangt. Ze slikken het dan vaak meteen door zonder te kauwen. Als het met deze trucjes niet lukt, dan moet u de tabletten onder dwang ingeven. Dit kunt u op de volgende manier doen:

1. Laat de hond voor u zitten met de kop naar u toe.
2. Bek openen.

3. Leg de tablet zo ver mogelijk achter op de tong of duw ze de keel in.
4. Laat de bek weer sluiten en houdt deze dicht totdat de hond slikt. U kunt het slikken stimuleren door over de keel te wrijven of door wat water tussen de kiezen in de bek te laten lopen (m.b.v. een spuitje).
5. Als de hond de tabletten niet lekker vindt , stop ze dan eerst in iets lekkers (bijv. kaas of leverworst).

Lukt het niet om de medicijnen in te geven, neem dan contact met ons op. In sommige gevallen kunnen we de medicatie per injectie toedienen. Stop nooit voortijdig met het toedienen van de medicatie omdat het niet lukt. Het is bij veel medicijnen namelijk erg belangrijk dat de kuur wordt afgemaakt.

Terug naar verzorging van uw hond