Voorschrijven en verstrekken van medicijnen

 

Het voorschrijven en verstrekken van medicijnen

Alle medicijnen voor voedselproducerende dieren zijn sinds 1 oktober 2007 receptplichtig geworden, enkele uitzonderingen daargelaten (de zogenaamde vrije middelen). De wetgever gaat er vanuit dat uw eigen dierenarts, na het stellen van een diagnose, degene is die het recept uitschrijft. Dit is mede ingegeven door het feit dat hij de persoon is die uw bedrijf en de omstandig heden het beste kent.

Daarna zijn er twee mogelijkheden:

  • Zoals het nu gaat. Op ons voorschrift haalt u bij ons de medicijnen.
    • Er verandert niets.

Of:

  • U vraagt ons om een recept uit te schrijven.
    • Met dit recept kunt u via een andere apotheek uw medicijnen betrekken. Aan het uitschrijven van een dergelijk recept zijn kosten verbonden.

De verwachting bestaat dat er meer aanbieders  van  medicijnen op de markt komen. De concurrentie neemt toe. Dit hoeft op voorhand geen slechte zaak te zijn, tenzij er stunt- of koppelverkoop gaat plaatsvinden.

Voor Dierenkliniek De Kempen zijn medicijnen  niet zomaar medicijnen maar een serviceproduct, dat behoort tot een totaalpakket  richting uw bedrijf. Hierbij behoort ook de bereikbaarheid gedurende 24 uur per dag en dat 7 dagen per week. Verder beschikken we over deskundig personeel en is er altijd een dierenarts bereikbaar voor advies. Medicijnen zijn bijna altijd direct leverbaar en anders binnen 24 uur. Wij kennen uw bedrijf, dus leveren we altijd maatwerk. De kostprijsberekening van onze medicijnen wordt daarom, door ons, dan ook in dit bredere kader gezien. Uw dierenartsen van Dierenkliniek De Kempen zullen zich blijven inzetten om concurrerend te blijven en het serviceniveau handhaven en zo mogelijk verbeteren.

Kortom: voor kwaliteit betreffende medicijnen en behandelingen is Dierenkliniek De Kempen de eerste keus.