PetChek™ IP

PetChek™ IP test op 4 darmparasieten

Rondworm

Rondworm
Lees meer

Rondwormen kunnen jonge dieren ernstig ziek maken, symptomen zoals gewichtsverlies, maag- darmproblemen en uitzetting van de buik komen dan vaak voor. Bij volwassen huisdieren zijn geïnfecteerde dieren vaak zonder klinische symptomen, maar ze blijven eieren uitscheiden en brengen andere dieren in gevaar.

Haakworm

Haakworm
Lees meer

Haakwormen hechten zich vast aan de darmwand en zuigen bloed met hun ‘haakachtige’ mondstukken, wat bloedarmoede (bloedverlies) veroorzaakt, vooral bij jongere huisdieren. Andere complicaties kunnen zijn diarree, ondervoeding en luchtwegaandoeningen.

 

Zweepworm

Zweepworm
Lees meer

Volwassen zweepwormen gebruiken hun slanke kop om te penetreren en zich te verankeren aan de darmwand. Infecties kunnen zonder tekenen van ziekte zijn, maar ernstige infecties kunnen colitis (chronische ontsteking van de dikke darm) veroorzaken met tekenen van diarree en bloed.

 

 

Giardia

Giardia
Lees meer

Giardia hecht en veroorzaakt schade aan de dunne darmwand, waardoor het vermogen van de darmen om vloeistof en voedingsstoffen te absorberen, wordt verminderd. De infectie kan geen klinische symptomen hebben of diarree veroorzaken.

Veelgestelde vragen

Hoe het werkt?

Het PetChek™ IP proces bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

  1. U koopt de PetChek™ IP testkit in de kliniek.
  2. U verzamelt de ontlasting en u stuurt de ontlasting op via de post.
  3. Uw dierenarts ontvangt de uitslag en zal deze met u bespreken.

 

Voordelen van het regelmatig testen op darmparasieten

Goede preventie protocollen omvatten niet alleen regelmatige ontworming, maar ook het routinematig inzetten van diagnostiek. Regeltmatig testen draagt bij aan een gerichte behandeling van geïnfecteerde huisdieren, het minimaliseren van de kans op besmeting bij andere huisdieren, huisdiereigenaren en de omgeving.

Bekijk hier de video